Zwembaden aanvullen

Stabiliteit en duurzaamheid

Bij het aanleggen van een ingegraven zwembad, is stabiliteit en duurzaamheid van het grootste belang. Bij het opbouwen van een zwembad moeten de wanden van het zwembad gevuld worden, dit doen wij met gestabiliseerd zand. Dit zorgt voor tegendruk bij het vullen van het zwembad met water en tegen het opdrijven van het zwembad, zodat omliggende grond niet gaat schuiven. Meer weten over de mogelijkheden?

De voordelen

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom we gestabiliseerd zand gebruiken voor het vullen van de ruimte achter de zwembadwanden.

Stabiliteit en drukverdeling

Zand biedt een gelijkmatige en stabiele ondersteuning voor de zwembadwanden. Het verdeelt de druk die wordt uitgeoefend door het water in het zwembad over een groter oppervlak, wat essentieel is om te voorkomen dat de muren van het zwembad naar buiten buigen of instorten.

Drainage

Zand heeft uitstekende drainage-eigenschappen. Het helpt water af te voeren en voorkomt dat er water zich ophoopt achter de zwembadwanden. Dit is belangrijk omdat het voorkomt dat hydrostatische druk wordt uitgeoefend op de wanden, wat schade kan veroorzaken.

Flexibiliteit

Zand is relatief gemakkelijk te verplaatsen en te verdichten, wat de installatie en aanpassing van de zandvulling vereenvoudigt. Hierdoor kunnen wij de vulling aanpassen aan de exacte contouren van het zwembad.

Bescherming tegen corrosie

Voor zwembaden met metalen zwembadwanden biedt zandvulling bescherming tegen corrosie. Het voorkomt direct contact tussen de metalen wanden en de omringende aarde, wat de levensduur van het zwembad kan verlengen.

Een effectieve methode

Het gebruik van gestabiliseerd zand voor het opbouwen van zwembaden is een veelvoorkomende en effectieve methode, onder andere door het stabiliseerde, flexibele en isolerende karakter van het zand. Weten wat we voor jouw project kunnen betekenen?
Vakmannen
Top kwaliteit
Eerlijke prijzen
Snelle levering

Specialistisch werk

Het opbouwen van het zwembad en het vullen van de wanden met gestabiliseerd zand is zeer specialistisch werk. Wij hebben jaren ervaring met het aanvullen van zwembaden en kunnen je advies geven als het gaat om het aanvullen van jouw zwembad.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan en we nemen snel contact met je op om de details te bespreken.

Vraag eenvoudig een offerte aan

Een offerte aanvragen of gewoon even kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op.