Zandcement dekvloeren

Een vlakke en stevige basis

Een zandcementvloer is een veelgebruikte dekvloer die bestaat uit een mengsel van zand, cement en water. Zandcement vloeren worden veelal gebruikt in nieuwbouw, utiliteits- / woning-bouw / scholen / kantoren / bedrijfsruimtes. Van kleine verbouwingen tot grote projecten.

Deze dekvloer wordt op de ondervloer aangebracht, op beton of isolatie en dient als een vlakke, stevige basis voor de verdere vloerafwerking zoals tegels, laminaat, gietvloer of tapijt. Met onze volautomatische mortel installaties zijn wij zeer flexibel en leveren wij een constante kwaliteit tegen scherpe prijzen.

Apparatuur en materiaal

Wij beschikken over de modernste apparatuur in de vorm van volautomatische specie transportmachines die een dagproductie haalt van 300 m² afhankelijk van de dikte. Het materiaal nemen we zelf mee, zodat we geen afval achterlaten en een flexibele standplaats hebben. We kunnen een constante kwaliteit van onze zandcement vloeren garanderen doordat het mengsysteem computergestuurd is. We bieden zandcement dekvloeren met een kwaliteit van CW7 tot CW20. Wanneer een dekvloer een kwaliteit nodig heeft van CW20 tot CW30 moet er een duremit verharder toegepast worden.

Voordelen zandcement dekvloeren

Zandcement vloeren bieden verschillende voordelen.

Droogtijdversneller / verharder

Een aangebrachte zandcement dekvloer heeft normaal gesproken een droogtijd van 1 cm per week. Wanneer u de droogtijd wilt verkorten kunnen wij een droogtijdversneller toepassen aan de mortel waardoor we de droogtijd kunnen versnellen tot 2 weken / maximaal 5 dagen.

Egaliseren

Zandcement dekvloeren bieden een vlak en glad oppervlak. Er kan gemakkelijk op geëgaliseerd worden om oneffenheden en onregelmatigheden in de ondervloer weg te werken, wat essentieel is voor het leggen van andere vloerbedekkingen, zoals tegels, hout of gietvloer

Veelzijdig

Zandcement dekvloeren zijn geschikt voor een breed scala van toepassingen, waaronder woningen, kantoren, winkels, fabrieken en magazijnen. Ze kunnen zowel in binnen- als buitentoepassingen worden gebruikt.

Vloerverwarming

Zandcement dekvloeren zijn ideaal voor het installeren van vloerverwarmingssystemen. Ze geleiden warmte efficiënt en zorgen voor gelijkmatige warmteverdeling, wat energiebesparend kan zijn.

Milieuvriendelijk

Het productieproces van zandcement dekvloeren is over het algemeen milieuvriendelijk, en de vloeren zelf zijn niet schadelijk voor de gezondheid of het milieu. Door gebruik te maken van isolatiemateriaal, wordt nog meer energie bespaard doordat er minder warmte verloren gaat. Veel toegepaste isolatie zijn een EPS, steenwolplaat of een foamlaag.

Isolatie

Een zandcement dekvloer kan op een isolatie worden aangebracht zowel akoestisch of thermisch.Akoestisch om de geluidsoverdracht te verminderen bijv. Rockwool of een Redufloor isolatie. Thermisch wordt veelal aangebracht op een EPS (tackerplaat) of Kooltherm xps of een pier plaat.

Isoleren zandcementvloer

Veel warmte in jouw woning of gebouw gaat verloren via de vloer. Ook kan geluidsoverdracht, zoals loopgeluiden, een echte overlast zijn. Gelukkig biedt isolatie de oplossing. Met vloerisolatie kan je energie besparen en het wooncomfort verhogen. Met een isolatie dempt het geluid bij een zwevende dekvloer in de onderliggende verende laag. Wij isoleren met bijvoorbeeld rockwool en redufloor, en leveren en installeren diverse akoestische en thermische isolatieproducten, waaronder EPS en steenwolplaten. Bespreek met ons jouw specifieke behoeften en wij adviseren je over alle mogelijkheden rondom isolatie bij jouw zandcementvloer.

Veelzijdig inzetbaar

Al met al maken de duurzaamheid, veelzijdigheid en andere voordelen zandcement vloeren aantrekkelijk voor verschillende soorten projecten en ruimtes. De exacte voordelen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van een project.

Weten wat we voor jouw project kunnen betekenen?
Vakmannen
Top kwaliteit
Eerlijke prijzen
Snelle levering

Een snelle uitvoering

We snappen dat het wachten op de droogtijd van dekvloeren soms problemen geeft in de afbouw. Door droogtijdversneller toe te voegen aan het zandcement bij het storten, verkorten we de droogtijd. Afhankelijk van hoe dik de dekvloer is, kun je binnen no time aan de slag, met droogtijden van vijf dagen, een week, of twee weken na oplevering. Het restvochtgehalte daalt al binnen die eerste 5 dagen tot de vereiste 2%. Met onze droogtijdversnellers, kun je kiezen tussen 6 of 12 mm ingebouwde vezelwapening. Terugkeren van vocht wordt nagenoeg uitgesloten door hydrofobe eigenschappen.

Deze droogtijd oplossingen zijn milieuvriendelijk, veilig voor je gezondheid en helemaal vrij van schadelijke stoffen.

Vraag eenvoudig een offerte aan

Een offerte aanvragen of gewoon even kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op.