Zand cement dekvloeren

Zand cement dekvloeren zijn vloeren van zand die gebonden zijn door cement. Zand cement dekvloeren worden veelal in nieuwbouw, utiliteitsbouw en woningbouw toegepast.De vloeren worden aangeduid in klasse voor vlakheid en druksterkte zoals een CW 5 tot CW 30, de tabellen zijn te zien op de site. Om de druksterkte boven de CW 20 te halen, moeten extra producten worden toegevoegd om deze eisen te halen. Cementdekvloeren zijn bij uitstek geschikt voor het aanbrengen van de verschillende soorten harde en zachte vloerbedekkingen, tegels en epoxy vloeren.

Kunststofvezel
Kunststofvezel vormen een wapening tegen krimpspanningen, die onstaan in de verhardingsfase van de mortel. Krimpspanningen kunnen in deze fase reeds leiden tot microscopische scheurtjes in de mortel. Deze microscheurtjes kunnen als het verhardingsproces voorbij is leiden tot macroscheuren. Onder toevoeging van kunststofvezel worden de krimpspanningen in een zeer vroege stadium ondervangen. Kunststofvezel vormen een zeer effectieve en gelijkmatig verdeelde wapening in zand cement gebonden dekvloeren.

Zand cement dekvloeren worden veelal in nieuwbouw, utiliteitsbouw en woningbouw toegepast

Droogtijdversneller
Droogtijden van dekvloeren geven soms problemen in de afbouw fase. Wij kunnen echter dekvloeren aanbieden die na oplevering binnen vijf dagen, een week of twee weken gereed is voor bedekking onafhankelijk van de dekvloerdikte. Het restvochtgehalte is binnen deze 5 dagen al lager dan de vereiste 2%. Droogtijd versneller met ingebouwde vezelwapening naar keuze in 6 en 12 mm. Terugkeren van vocht wordt nagenoeg uitgesloten door hydrofobe eigenschappen Scheurvorming wordt geminimaliseerd. Het is een milieuvriendelijk oplossing, ongevaarlijk voor de gezondheid en oplosmiddelvrij.

Isolatie werk
Het isoleren van vloeren kan meerdere redenen hebben, veel warmte in een woning of gebouw gaat verloren via de vloer. Ook een toepassing is om af te rekenen met overbrenging van contactgeluid zoals loopgeluiden. Met een isolatie smoort het geluid bij een zwevende dekvloer in de onderliggende verende laag. Daarom is isolatie belangrijk, het bespaart energie en het verhoogd het wooncomfort. Veel toegepaste isolatie zijn een EPS, Steenwolplaat of een foam laag.