Egaliseren

Vloerafwerking

Na het leggen van de dekvloer kan het nodig zijn om te egaliseren. Egaliseren is een stap in het proces van vloerbedekking en vloerafwerking. Het zorgt voor een glad oppervlak dat de basis vormt voor het leggen van elke vloerbedekking, van laminaat tot PVC en van tapijt tot gietvloer. Wij kunnen zowel grote als kleine oppervlakken egaliseren, per project bekijken we wat er nodig is en passen wij onze egalisatie methode aan op wat er nodig is. Zo kunnen wij met de hand egaliseren en beschikken wij over een pomp.

Voordelen van egaliseren

Het egaliseren van de vloer heeft verschillende voordelen.

Strakke, mooie vloer

Een geëgaliseerde vloer zorgt ervoor dat de ondervloer strak is, waardoor de uiteindelijke vloerbedekking zonder bobbels en hobbels gelegd kan worden. Dit geeft een strakke en mooie uitstraling aan elke ruimte.

Verlening levensduur van vloerbedekking

Een vlakke ondergrond voorkomt spanning en slijtage op je vloerbedekking. Dit betekend dat elke vorm van vloerbedekking langer meegaat en minder snel beschadigd raakt.

Warmte- en geluidsisolatie

Een geëgaliseerde vloer helpt bij het verbeteren van de warmte- en geluidsisolatie van je ruimte. Er kan zeker gelegaliseerd worden wanneer er vloerverwarming aanwezig is.

Voorkomen van vochtproblemen

Een vlakke vloer zorgt ervoor dat er geen waterplassen ontstaan, zo worden vochtproblemen voorkomen. Dit is van essentieel belang in vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders.

Volledige vloerafwerking

Bij RW Vloeren bieden we de volledige afwerking van de vloer aan, indien gewenst. Door de afdekvloer te smeren en tegelijkertijd ook het egaliseren aan te bieden, zijn wij dé partner om een werkbare vloer af te leveren. De vloer is na het egaliseren geschikt voor alle soorten vloerbedekking, zoals tegels, hout, laminaat of gietvloer. Meer weten over onze afdekvloeren en het egaliseren van de vloer? Neem contact op en we komen met een aanbieding op maat.

Vraag eenvoudig een offerte aan

Een offerte aanvragen of gewoon even kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op.