Anhydriet dekvloeren

Technische eigenschappen

Een anhydriet dekvloer, ook wel een anhydrietvloer genoemd, is een type dekvloer die is gebaseerd op een mengsel van zand, gips, een mineraal dat bestaat uit calciumsulfaat en water. Anhydriet dekvloeren worden vaak gebruikt in de nieuwbouw, utiliteits- / woning-bouw (appartementen) / scholen / kantoren waarbij grote oppervlakten kunnen worden aangebracht zowel zwevend als hechtend.

Voor nieuwbouw, utiliteitsbouw en renovatie

Heb je een dekvloer nodig van 30 mm tot 80 mm dik, dan kun je kiezen voor de anhydriet dekvloer. We kunnen de anhydrietvloer gieten op een betonnen vloer of op isolatie, met of zonder vloerverwarming.

Wij beschikken over de modernste apparatuur in de vorm van volautomatische machines. Het materiaal nemen we zelf mee, zodat we geen afval achterlaten en een flexibele standplaats hebben. We kunnen een constante kwaliteit van onze anhydrietvloeren garanderen doordat het mengsysteem computergestuurd is. We bieden anhydrietvloeren met een kwaliteit van CW7 tot CW 30 en al onze anhydrietvloeren worden machinaal verdicht. Meer informatie over de kwaliteitsnormen.

Voordelen anhydriet dekvloeren

Anhydriet vloeren bieden verschillende voordelen.

Vlak oppervlak

Anhydriet dekvloeren hebben de eigenschap zichzelf gelijkmatig te verspreiden en te nivelleren wanneer ze worden aangebracht. Dit resulteert in een zeer vlak en glad oppervlak. Anhydriet is niet scheurgevoelig, wat zorgt voor een kwalitatieve en scheurvrije vloer.

Droogtijd

Om de droogtijd van de anhydrietvloer te versnellen wordt geadviseerd om de toplaag stofvrij te schuren zodat de vloer een open structuur krijgt en hij sneller door droogt.

Vloerverwarming

Anhydrietvloeren zijn uitstekend geschikt voor vloerverwarmingssystemen. Ze geleiden warmte efficiënt en zorgen voor gelijkmatige warmteverspreiding in de ruimte. Wij kunnen het isoleren van de vloer op ons nemen bij het storten van de vloer.

Veelzijdig inzetbaar

Anhydriet dekvloeren worden vaak toegepast in appartementen, scholen, kantoren, winkels en openbare gebouwen vanwege hun vele voordelen, met name hun zelf nivellerende eigenschappen en snel drogende kenmerken.

Isoleren anhydrietvloer

Veel warmte in jouw woning of gebouw gaat verloren via de vloer. Ook kan geluidsoverdracht, zoals loopgeluiden, een echte overlast zijn. Gelukkig biedt isolatie de oplossing. Met vloerisolatie kan je energie besparen en het wooncomfort verhogen. Met een isolatie dempt het geluid bij een zwevende dekvloer in de onderliggende verende laag. Wij isoleren met bijvoorbeeld rockwool en redufloor, en leveren en installeren diverse akoestische en thermische isolatieproducten, waaronder EPS en steenwolplaten. Bespreek met ons jouw specifieke behoeften en wij adviseren je over alle mogelijkheden rondom isolatie bij jouw anhydrietvloer.

Hoge belastbaarheid

De anhydrietvloeren hebben een goede mechanische weerstand en zijn geschikt voor zowel lichte als zware belasting, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes.

Milieuvriendelijk

Anhydriet is milieuvriendelijk en bevat geen schadelijke stoffen.

Veelzijdig inzetbaar

Anhydriet dekvloeren worden vaak toegepast in woningen, kantoren, winkels en openbare gebouwen vanwege hun vele voordelen, met name hun zelfnivellerende eigenschappen en snel drogende kenmerken.

Weten wat we voor jouw project kunnen betekenen?
Vakmannen
Top kwaliteit
Eerlijke prijzen
Snelle levering

Isoleren anhydrietvloer

Veel warmte in jouw woning of gebouw gaat verloren via de vloer. Ook kan geluidsoverdracht, zoals loopgeluiden, een echte overlast zijn. Gelukkig biedt isolatie de oplossing. Met vloerisolatie kan je energie besparen en het wooncomfort verhogen. Met een isolatie dempt het geluid bij een zwevende dekvloer in de onderliggende verende laag. Wij isoleren met Redumax, en leveren en installeren diverse akoestische en thermische isolatieproducten, waaronder EPS en steenwolplaten. Bespreek met ons jouw specifieke behoeften en wij adviseren je over alle mogelijkheden rondom isolatie bij jouw anhydrietvloer.

Vraag eenvoudig een offerte aan

Een offerte aanvragen of gewoon even kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op.